Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mirakler existerar faktiskt!


Även Anders Behring Breivik är älskad, respekterad och förlåten







I det gamla Ryssland, (och kanske även idag?), så var det en dygd att

respektera och be för brottslingarna, och jag kommer att tänka på den

oerhört starka filmen; Dead man walking, med Susan Sarandon och Sean Penn

i huvudrollerna; hur hon visade honom, den bestialiske mördaren, en gränslös

kärlek och förlåtelse. Jag tänker också på Jesu ord på korset; "Fader förlåt dom

för de vet inte vad dom gör".

Breivik är måhända inte älskad, respekterad och förlåten av en enda människa,

men desto mer hatad och avskydd, (kolla bara på facebook...).

Trots detta så har Gud stakat ut en väg in i försoningens, läkedomens och

tillrättaställandets ljus; en väg fylld utav starkaste smärta och ångest, ånger

och lidande, men för Breivik och alla andra mördare kommer en dag av frid,

nytt liv, nya chanser, kärlek och glädje. Mirakler existerar faktiskt!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-10 05:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det kommer aldrig hända med all rätt.
2012-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP