Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Det är något bortom bergen", sade Dan Andersson

Jag bygger sandslott på mina axlar
och lägger grus i fickorna
och varje litet korn
har en ingraverad historia att berätta
från och med nu och då
och det som kanske blir sen

tyngden dränker mej i massorna
men jag har blicken fäst mot skyarna
på solen bortom de svarta orosmolnen

med ögonen mot fjärran
kallar jag saker vid dess rätta namn

jag kan se min spegelbild
i molnens skuggor
tårarna
ilskan
och den stora trötthetens djupa fåror


jag kupar mina händer
och skriker till ingen

 

Är det här allt?




Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 609 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-12-13 17:22



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
"blicken fäst mot skyarna"...låter som en bra idé...hoppfullt bakom det mörka...
2012-12-14

    ej medlem längre
Du får mig att känna vilja, sträva vidare!

Du skriver-verkligen!
2012-12-13

  annalena VIP
Jag läser Hopp,,
Solen finns bakom orosmolnen!!

2012-12-13

    ej medlem längre
Bra!
2012-12-13

  Änglaögon
Ja, vad kan jag skriva, du kan verkligen beröra med dina texter, du beskriver känslor så bra att man som läsare kan uppleva.
2012-12-13

  Larz Gustafsson VIP
Nej, det här är inte allt.
Och det största och viktigaste korset någonsin, det som restes på Golgata, bekräftar att detta inte är allt.
2012-12-13

  Magica VIP
Smärta, berörande!
2012-12-13

    ej medlem längre
Styrkan ligger i dina ord...men känslan finns mellan raderna. Starkt och berörande.
2012-12-13

  Blåbäret
detta var riktigt berörande och bra...hur återhållet allt kan kännas och vara tillsammans med kampen om att ha näsan ovan ytan och hoppet inställt på framtidens förändringar...
så skönt när man finner in sina egna tolkningar i läsningen och det lägger sig i ens egna pussel...
vi får gå vidare med gårdagen tillsammans med i morgon för att leva idag...
2012-12-13

    Max Poisé
Dikten skriker i sin desperation. Du fångar kärnan perfekt Niclas!
2012-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP