Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Many rivers to cross But I can't seem to find my way over Wandering I am lost As I travel along the white cliffs of Dover"


Förbjudna tankar och små mirakel

Det finns utvägar
i det kalla vintertäcket
men här erbjuds glömska
och stilla hav
i olikfärgade tabletter
och kortslutning
av tankeprocessen

här besvärjs det onda
med kemi och elektricitet
varför eller hur är av mindre betydelse

det finns tankar som
jag inte vågar tänka
alltför många hjärtan står på spel

men det förbjudna kommer
om kvällen och natten
det ovissa och främmande
både lockar och skrämmer
som ett skyttegravskrig
utan egentliga vinnare


men det bor en urgammal ande
djupt inne i min kropp
någonstans mellan lungorna och själen

hon viskar hemliga ord
och små mirakel
till mina stumma rum

...
...
...

kanske
kanske
kanske.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Niclas Petersson VIP
Läst 627 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-12-14 19:22



Bookmark and Share


  Svartsilver
den förbjudne med alla sina löften.
den här får mig att fundera, bra.
2012-12-15

  Ninananonia VIP
Känslor som berör...
2012-12-15

  lisa"puzzle"svensson
mirakel händer när man minst anar det
2012-12-14

  ResenärGenomLivet VIP
Ord med mycket tankar och känsla i...
2012-12-14

    ej medlem längre
Blir väldigt starkt berörd av dina ord. Du skriver med nerv och intensiv närhet.
2012-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP