Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att återvända till Sverige


Återinvandrare


Återinvandrare
Att återvända hem
Hem som känns främmande
Inte som förr
Träden är högre
husväggarna vitare
människorna mer genomskinliga
Jag ser dem
Frånvarande

Min gröna gamla mark
mitt land
Vi kryper ihop i din nyöppnade famn och låter oss vaggas till söms av den

Jag ser
gråter
blundar
De små gömmer sig bakom mina ben
smygtittar och försöker förstå vad de ser
Nya färger
nya former och nya lukter
Jag ger dig mina barn




Fri vers (Prosapoesi) av MalinRA
Läst 334 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-15 08:54



Bookmark and Share


  Nasruddin
Oj va bra! Här känner jag igen både intryck och känslor...
2014-03-10
  > Nästa text
< Föregående

MalinRA
MalinRA

Senast publicerade
Återinvandrare
Det osagda
* Se alla