Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ändhållplats Tomtebolyckan (Blue screen of death)

Det finns ett litet oansenligt stationshus
i utkanten av stan där jag bor
granne med den mörka skogen
precis där både vägar och tankar tar slut

här bärs tiden fram
på små små små hasande sandaler
och snön ligger lika tät
på suckande plastgolv
som på parkbänkarna
utanför de tankelåsta fönstren

här är vi alla
försenade
förstenade
förklenade
och helt utan armbågar

så vi väntar alltid på vår tur
i mörkblått virvlande sken

och någonstans bortom
granskog, tomtebolycka,
bjällerklang och parenteser
rasar tiden allt fortare



folk lever sina liv bäst de kan
och alltid bättre än oss.







Fri vers (Modernistisk dikt) av Niclas Petersson VIP
Läst 555 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-12-15 17:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilorummen kan te sig olika och ovälkomna, övergivna av tid och medmänsklighet, kliniska till gränsen av overkliga.
Parallellt med oss själva lever miljoner och miljoner andra och nog
siktar de ut genom fönster och skrymslen ifall tillvaron bortom det
egna rummet springer ifrån emedan de vilar och väntar.

Ofta när motigheterna hopar sig i livet tänker jag att en kvinna i min
ålder, i en annan del av världen, inte alls lika lyckosatt som min, sliter
på samma sätt som jag. Att vi har tvillingar och trillingar överallt som drömmer, glömmer, missar och misstror på samma sätt som oss själva.

Hmmm, jag försjunker i tankar...att vi alla hör ihop och att vi, trots avskrämanden och stängsel, faktiskt inte kan spärra av vägen för längtan,
hopp och den fria tankens flykt.
2012-12-15

    ej medlem längre
Här trängs frågor mellan orden och vemodet vilar tungt. Vackert och mjukt skrivet!
2012-12-15

  LenaJohansson VIP
bra skrivet
2012-12-15

    ej medlem längre
Bra formulerat Niclas!
2012-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP