Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.lemarc.se/sangtexter/#bok.html


Aska och is (jag klär av mej naken)

Peter LeMarc sjunger om
en bok med blanka sidor
oskrivna blad
morgondagens löften
och hoppet i fjärran

mina sidor tvekar
hittar inte orden
eller blir till sten och aska
när penna möter papper
och sprids vind
för våg över himlarna

så jag trotsar
den här vinterns
vilda vindar
klär av mej
och lägger mej
naken över skaren


och skriver
min historia
med blod och is
direkt på huden

ser du?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Niclas Petersson VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-12-16 17:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stort drama.
Blod som droppar på snö, svart aska...Snövit?!
Snart vaknar du och prinsen kommer ridande på en vit springer.
Du förlöses ur bladen ut i livet.
Tankeväckande. Vackert.
Gillart.
2012-12-16

  ResenärGenomLivet VIP
Ett brutalt sätt att skriva på...men visst ser man det och känner...
2012-12-16

  Maiah VIP
tungt, bra ...
2012-12-16

    Erika H
Klart och tydligt.
Ser och känner isvassa nålar som till en början hettar och bränner men snart klingar av och lämnar endast märken kvar.
Trotsa vindarna och skriv. Vackra ord flätade till mening och känslor. Skriv och lev lite till.
Vackert.
2012-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP