Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under en sovande sol

Gungorna här utanför
vågar ingen
längtan längre
tyngda av ett blött
decembertäcke

men deras rasslande kedjor
sjunger med vinden sin klagan om natten
genom murbruk och treglasfönster




det var länge sedan fåglarna
skrattade ikapp med barnen



under en sovande sol
finns det inget utrymme
för sådana som vi.





Fri vers (Modernistisk dikt) av Niclas Petersson VIP
Läst 480 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-12-18 11:14



Bookmark and Share


  Maiah VIP
aaah vilken fin och vemodig vinterdikt... riktigt bra, bokmärkning och applåd
2012-12-18

    ej medlem längre
Mycket vemod bor i dina ord. Mycket väntan och längtan mellan raderna...
2012-12-18

    ej medlem längre
bildskön...
2012-12-18

  ResenärGenomLivet VIP
Lite vemodigt om vilan i väntan på våren...
2012-12-18

  LenaJohansson VIP
sorgsen ton o mkt bra dikt
2012-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP