Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag behövde dej som mest

Du kom i den bistra vinternatten
och du gick samma väg när du försvann

du kom med värmen
och du gick med tystnaden

jag har aldrig träffat någon
som varit så rädd
för ensamheten som du

sårbarheten
skörheten
ensligheten
ledsamheten
allt det blåa i dej

du höll mej alltid på avstånd
när jag kom för nära
du skapade stormande oceaner
av rädsla för att dina
egna demoner skulle
spegla sig i mina

eller var du bara rädd för lyckan?
att ta det där steget ut i det stora okända?
att välja har varken varit
min eller din starkaste sida

du säger att det inte är meningen
men kniven hugger lika
besinningslöst likväl


så hugg igen baby
hugg bara hugg
vrid om kniven
en gång till
så djupt in du bara kan




det finns inget kvar nu.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Niclas Petersson VIP
Läst 1163 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-12-21 14:09



Bookmark and Share


    PhilipN89
Herregud, det där var tufft att läsa.
Väldigt bra skrivet! Så sant.
2016-02-09

  Magica VIP
...men Du finns kvar och skall alltid få vara du, kom ihåg det...
kram!
2012-12-27

  Magica VIP
Uppvaknande. Bra!
2012-12-27

  Katinka VIP
Äkta!!
2012-12-26

  Maiah VIP
brutalt bra...
2012-12-21

    ej medlem längre
stark poesi om kärlekens villervalla!
2012-12-21

    Max Poisé
Stor dikt med uppgivet innehåll. Mycket bra Niclas!
2012-12-21

    ej medlem längre
Sanslöst starka ord.
2012-12-21

    ej medlem längre
Det finns inget kvar...
att såra eller alls...

en text jag känner gjorde både ont och gott att karva ur
2012-12-21

  Rise Little One
Det är viktigt med påstående insikt i slutet av texten

"det finns inget kvar nu."

Gamla dörren är avstängd så nya dörrar kan öppnas ...



2012-12-21

    ej medlem längre
när det gör som ondast
2012-12-21

  Änglaögon
Ja, du sätter ord på något så tomt som tomheten, fint beskrivet.
2012-12-21

  LenaJohansson VIP
jag gillar denna text mycket, bra berättat om komplexiteten i ett förhållande
2012-12-21

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra beskrivet...känslorna är borta...inget kan skada mer...
2012-12-21

    ej medlem längre
så berörande bra du sätter pränt på känslor här

tycker mycket om ditt sätt att skriva ...


2012-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP