Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnskratt & saxofonsolon

Vid en tummad busshållplats
står människor
människorna
människorna
människorna

gråa skuggor
med en knapp antydning till liv
och väntar på att allting skall börja


Livet
Livet
Livet
eller kanske till och med Döden


Nyponbuskarna i rabatten bredvid
färgexploderar i dans med saxofonsolon
och berusande doftsensationer

men människorna märker det knappt
för de tror alltid att livet väntar först runt kröken
på tvärgatan bredvid den där närlivsbutiken
åtta kvarter bort
eller någonstans bortom det där skenet i horisonten
Nangijala kanske?

men aldrig här
här kan väl inget leva?
här kan väl inga barnskratt höras?
här går vi bara och väntar

och allting är antingen
fem minuter för tidigt
eller sju minuter försent


i dessa otidstider




Fri vers (Modernistisk dikt) av Niclas Petersson VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-22 14:19



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärt...det där med att alltid vänta på bättre tider...varför inte leva nu?
2012-12-23

    ej medlem längre
Mkt bra,dikten har ett fantastiskt bildflöde som jag fastnade för.
2012-12-22

  Stefan Albrektsson
Fint fångat! Melodiöst! Varierat rytmiskt och jag gillar det repetitiva. Och eftersom det är en så bra text så fixa det lilla felet med trippel-ttt i den fyrradiga strofen mot slutet.
2012-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP