Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet sägs ofta handla om i vilken division man spelar, att kunna sin algebra och även en del historia för att slippa upprepa de misstag som Napoleon och Sokrates begick. Om man nu vill behålla sitt huvud intakt.


Vad skulle du ta med dig till den där öde ön, utöver ett piano?







Jag på en och samma gång såväl
avskyr som älskar frågan om vad
man skulle ta med sig till en öde ö.
Folk brukar svara minst en elektrisk

produkt trots att man inte kan förvänta
sig att det skall kunna finnas någon el
där, om man nu inte kan tämja ett
gäng elektriska ålar förstås. Det brukar

väl vara tre saker eller tre människor.
I så fall måste alla hamna på ön
samtidigt för så fort någon klivit upp
på torran sand så är den ju inte öde längre.

Naturligtvis handlar det inte om något
logiskt svar. Om man nu vill ta med sig
sin älskling, sin favoritkompis samt
Beethoven och ett piano, så kan man

ge sig sjutton på att hade de fått välja
själva hade de två första valt att stanna
hemma. Beethoven hade man väl fått
med sig på villkor att han levde igen och

inte var blind heller. Jag vet inte hur bra
han var på att göra upp eld, ljustra fiskar
eller bygga bo, men det mesta är nog
bättre än att vara död i vilket fall som helst.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-24 00:41



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Så som en luad ål i sfinxens råa sköte lägger tsaren sin sak egna händer och genant negligerar ön i sig.
Du som äro regattorerad i tillrättavisningarnas vigda vals, dansar så allena.
Dina kvarsittningar i kumlabunkern skänker dig icke i godan ro.
Så som du vill tro.
2012-12-25

  Nanna X
Beethoven var döv. inte blind.
2012-12-24

    ej medlem längre
Hm ,... inte särskilt fin poesi, mest en fråga, en frågeställning som ryms i " vad händer?" lådan, en dikt utan intellekt.
2012-12-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP