Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På julafton slår ångesten in

En dag som denna,
Julafton
Känner jag
Känner jag
En jobbig
En riktigt jobbig ångest
Denna ångest
Den får mig att vilja gråta
Gråta mig till sömns
Har haft en fantastisk dag
Men ångesten
Har suttit i
Sen morgonkvisten


Jag förstår inte
Är det något fel på mig?
Vad är det som inte stämmer?
Jag önskade att jag
Att jag
Kunde få ett svar på detta
Från någon
Någon av den högre graden


Alla dessa Jul'ar
I alla dessa år
Som jag har existerat
Så har jag älskat julen
Men detta år
Så har jag mått dåligt
Fått en tyngd i min kropp
En tyngd
Som min kropp
Inte klarar av

Kan det bero på tankar?
Kan det bero på
På att jag har vart på behandling?
Kan det vara
Vara mycket tankar som virrar
Kring behandlingen?

Vill verkligen inte sitta
Sitta och känna
Känna av denna smärta och ångest
Jag vill ha
Jag vill ha
En fantastisk jul
Som man alltid har haft annars
Jag har alltid älskat julen

Älskat...

Jag hoppas att det blir bättre
Blir bättre nästa år
För denna läskiga ångest
Den vill jag inte
Inte känna av igen
Jag vill känna sann glädje
Som resten av folket gör
Detta fina, vackra julstämning

Julstämning...

// JB




Fri vers (Fri form) av Jonathan Buchner
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-24 23:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonathan Buchner
Jonathan Buchner