Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hur celebritarianism driver samhällets medborgare att söka sina 15-minutes. Behovet av att bli ihågkommen, till varje pris.


Te Veo

Jag ser i spegeln så som jag ser mig själv:
En livlig snygg kille med klarblå ögon och luftigt hår.

Men i fönstret speglas hur andra ser mig:
en mager man, magert ansikte, döda ögon, sjunken hållning och blekt genomskinlig.

I TV:n syns jag som världen ser mig.
Just nu inte alls.
Men om jag vore där skulle jag synas. Om min inre bild i sminkspegeln skulle visas lika för alla skulle de minnas mitt namn.
Om jag vore den sjuke mannan, offret, passageraren, han som dog.
Ja, på TV skulle alla minnas mig för en stund.
Och det är väl viktigare än att bli ihågkommen av några få i nära hundra år?




Fri vers av Shadrakh Yehochanan
Läst 130 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-28 00:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shadrakh Yehochanan
Shadrakh Yehochanan