Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad Bo Hörnbeg, nu hemma hos Gud.


GUDSMANNEN, APOSTELN OCH PROFETEN

En alptopp, i Guds rike! en värja

med gnistrande, solbelysta

branter!


Ömsom i skugga, inför

en klarare dag


ömsom i ljus

som klar

kristall!


Med utsikt över mångas

begränsade utsikter.


En värja i Guds hand, vilande,
'
tills handen rör sig; då

orädd vid främsta

fronten


rustad att strida


men också att bära den svage

från striden, skyddande

med en bägre

vatten


från brodershjärtats innersta


Ett lejon, men ett lamm:

en gudsmänniska.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-30 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld