Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den femte årstiden

Smutsen dränker himlarna
och den stora gråfloden
svärtar och smärtar
över parker, torg och trottoarer


den här årstiden
äter allt som lever
livnär sig på isblåst
ryggsäckssuckar
och hopp som släcks


den här årstiden 
drar oss alla i smutsen
fyller porer, celler och synapser
med det stora mörkret


sjung klagovisor och gråt
det här är de dödas årstid.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Niclas Petersson VIP
Läst 670 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-01-03 13:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Den femte årstiden"- WoW!

Det rycker i snattarfingrarna redan vid överskriften---så inpirerande att jag får en gnutta lättnad i min skrivkramp!

Tack!
2013-01-09

    ej medlem längre
jobbig tid detta,bra skaldat!
2013-01-04

  Magica VIP
Intressant med benämningen den femte årstiden! Bra skrivet. Mycket skuggor som täcker sig över och i din dikt. Får känslan av att vara i ett mellanläge.
2013-01-03

  ~Leonardo~
Precis, det är dödens och den stora vilans årstid. en målande beskrivning som ges genom ditt ordval. en överlevnadsstrategi är att tänka på våren, ljuset. livet som spirar återigen.
2013-01-03

  ResenärGenomLivet VIP
Starka känslor...
2013-01-03

  LenaJohansson VIP
mörkt o bra diktat..känslan når igenom mkt bra
2013-01-03

    ej medlem längre
"Det svarta är också vackert."
Och ur askan kan det nya friska växa.
Snyggt! Gillar mycket.
2013-01-03

  Ninananonia VIP
Vacker årstid ändå..
2013-01-03

  Maiah VIP
men ändå en tid då livet spirar under ytan .....
2013-01-03

    Max Poisé
Helt rätt...En död tid..men ändå en tid där ljuset sakta återvänder och väcker dvalan, hoppet och alla drömmar.

Bravo N!
2013-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP