Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla flytande

Ensamheten är en å
speglar sig
i vintermörka orosvatten
driver en rastlös färd
under broarna
förbi parkerna
och städerna

ensamheten är en å
den finner ingen ro
under nattsvart tak
ingen nåd från sömnlösheten
när tiden bärs med tystnad

ensamheten är en å
alltid på väg
en stilla flykt
vatten i ordlös längtan
efter det stora havet.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Niclas Petersson VIP
Läst 1021 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2013-02-07 18:14



Bookmark and Share


  dubbelve
Tycker väldigt mycket om hur du skriver. Har inte hittat någon dikt hos dig jag inte tycker är helt fantastisk - inklusive denna. Du har talang! Och den återkommande känslan som du förmedlar i varje text berör och känns igen. Ser fram emot framtida läsningar!
2013-08-28

  Linda CH VIP
Mycket vackert skrivet!
2013-02-12

  sommarmoln
Väldigt fint skrivet...
2013-02-11

    ej medlem längre
"centrum" och det "svåra" ska det stå - slinter på tangenterna
2013-02-11

    ej medlem längre
fin liten betraktelse med en å i cenrtum. metafor för det svra och abstrakta - gillas
2013-02-11

  Chawa VIP
Mycket fint om ensamheten och dess längtan längs färden...!
2013-02-11

  Gunnar Hilén VIP
Bokmärks !
2013-02-11

  LenaJohansson VIP
vackert diktat
2013-02-11

  L I V
...och jag följer med i dess tidvaten och konstaterar att vintermörka orosvatten driver defintivt en rastlös färd
You hit the spot igen Niclas. Ett kännande utan egentligt slut och jag fascineras
2013-02-08

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket fin bild av ensamheten...
2013-02-07

  Maiah VIP
strålande diktat
2013-02-07

    ej medlem längre
Du skriver så enkelt fram konsteverk-efter konstverk!
Kan få låna din underbara skaldekonst?
2013-02-07

  Jordgubbsodlare
Det är något visst med åar! Härliga rader, skulle vara spännande med en uppföljare med själva Ån i huvudrollen?

Kommer att tänka på några låtar med Å-tema. Lykke Li I Follow Rivers, Springsteen The River eller varför inte Tiamat - Amanitis

http://www.youtube.com/watch?v=vMJ0ZcC6938

2013-02-07

    ej medlem längre
Som en iskall hand griper ensamheten i dina ord....starkt....starkt.
2013-02-07

  Nina.H
Stark och berörande text.
Väldigt fint skrivet! Applåd
2013-02-07

    ej medlem längre
Mycket bra!
2013-02-07

    ej medlem längre
Bra ord om ensamhet!
2013-02-07

  Emme VIP
Fy fasen vad du skriver bra vännen!
Fortsätt med det...
2013-02-07

  Änglaögon
Ja du, du kan verkligen sätta ord på känslor, precis så.
2013-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP