Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tigris - ett minne

På Tigris strand
där vattenmelonerna växer
och vilda hundar stryker
i nattens mörker,
inåt stadens centrum
vid blekt upplyst hotell
en fontän,
torrlagd
som frihetens röst.




Övriga genrer av rosa
Läst 603 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2013-01-25 17:51



Bookmark and Share


  aol
underbart starkt skaldat
2013-05-13

    David Wästerfors
Bra!
2013-03-26

  Stefan Albrektsson
Levande målat av något som känns torrt, kallt och kargt - och det faktum att fontänen är är torrlagd som frihetens röst skapar oro och obehag i bilden.
2013-03-24

  Jaramald VIP
Så kompakt och så talande!
Denna gillar jag starkt!
Mycket bra.
Nu måste jag läsa mer!;)
2013-02-14

    ej medlem längre
Nice! Arabiska våren skördar litterära offer.... :D
2013-02-04

  Robert Jonsson VIP
Mycket bra Rosa!
2013-02-02

    ej medlem längre
Den här tycker jag är riktigt bra. Stämningsfull dikt med en oväntad avslutning som överrumplar.
2013-01-27

  Lena Själsöga Keijser
du skriver
målar
doften
dofterna
in

vad annat är minnen...
2013-01-26

  catharina.jerbo VIP
torrlagd som frihetens röst - så förtrollande bra!
2013-01-25

  Ninananonia VIP
Gillar
2013-01-25
  > Nästa text
< Föregående

rosa