Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att färdas

Hon slutade att räkna sina väggar
vid 50 och sedan 30 lamm
utesluter de svarta f.året.n.
bisart, allt det där..här inne
tänkte hon
så stort
hade räckt med 4 väggar
en nere
en öppen
eller ingen alls
mest
den emellan oss
dem, han , hon, va!

Skäller så det dånar
i
hopp
i
känn
vibrationerna
Säkerhetslinan
håller henne fast
Döm aldrig
utan att veta
hela
innehåll 1
av kakan
Nötter så många.. i?
särskrivningar mina
egna misstag
tar lärdom utan ånger.
Varför så sömnlös
Iskristallerna glittrar
som diamanter
Så tyst
Jorden har snurrat
så många känslovarv
nu
Vad gör du?
Jäkla kuslig precision
alltså
känslor
Hur kommer det sig!?!
Varför ens undra,
tänker
hon
sen.. för.. sent!!

31 lamm då?
Vill sova
Plötsligt
en jubelåsna
bland lamm
tänker
hon
sedan
varför inte en uggla
räkna steg då?
steg i en lång promenad
som bara stannar vid en kall stolpe
som alltid står kvar
vid samma plats
En stjärna
lyser upp när solen
nästan slocknat
lustigt
när de kom in i Jordens
atmosfär började de glöda
förintades
poff
lustigt
hon ser ingen måne
endå ylar någon
vackert
där inne
något

längtan
ute
rymd
sprungen
funnen


Vad skyddar helst mot
sträng kyla
längtan
blundar..åh..
om intet
fuktigt sommargräs
morgon dagg en vacker morgon
havets stiljte i ljummen bris
tångens salta lukt, puttrande båtar
funnen resa som gjort henne vis


Jo.. du.. det blixtrade
åt alla håll vid inre ögon syn
Bändande, bländande ljust och fyllt
sen stilla lugn.du ser.aldrig.inte.
Bländad och blundar av hjärtslag
Rufsar i håret mitt gör vinden
doft av våta löv och Jord

från hon mitt jag till jag
min resa är otroligt bra
jag ler.andas.ler.
kalla händer vill inte lägga ner
värmen

till trots glädje inuti


älskar

älskar

älskar

och aldrig mer...




Fri vers (Modernistisk dikt) av Songbird VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-01-17 04:31



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Snyggt - i väntan på, och med stora svårigheter, att somna och slutligen ... och samtidigt läsbar som bild för något större: hela livet och relationerna.
2013-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP