Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag väljer här att ta upp heterosexuella människors behov. Homosexuella och andra, människor, får förstås själva gå ut och propagera för sina och sina medmänniskors behov. Jag kan ju ändå inte tala för dem.


Några små funderingar II






Det finns mesar vilka liknar människor.
Men finns det människor vilka liknar mesar?

*

Det finns människor vilka äga ett såsom trögt sinnelag. Liksom det finns människor vilka äro mera kvicka. Är de därför även mer roliga?

*

Då jaget är för sig självt, det då och då som kommer på sig med att längta efter någon form av sällskap.
Då jaget å andra sidan utgör för annan, sällskap, när stundom en saknad efter att få vara såsom för sig självt.

*

Ber öringen? Ja, om beröringen.

*

Du menar vad du säger då du säger det.
Då du inte säger det, menar du det inte.

*

Saknaden efter schack, är den patt eller platt ologisk?
Kanske rent av patologisk?

*

Destination betyder och står därför även för, den plats som en smula avlägsen är i början av färden, förutsatt att den ej är nära belägen, för att till slut med tiden komma något närmare i rummet.

*

Napoleonen är ett myntslag, striden till havs ett sjöslag.

*

What is left is sometimes a left of it.

*

De, vilka är fler, är enbo, än särbo.
Varför anser en del, människor, att det är fel av en man att bo ensam? Att han bör ta kontakt med någon kvinna samt ha som mål att de flyttar ihop och är tillsammans? Vad säger att kvinnan inte bör ta detta steg för att hon i sin tur är så självisk att hon bor själv?

*

Jag önskar så mycket, ibland slår det in också. Fast ofta när det slår in är jag inte ens medveten om det, är inte på plats för att se det, har missat det tåget och befinner mig på vandring i ett sorts ingenmansland.

*

I allt man skriver finns där en bit av en själv.
Oavsett det är levern, njuren, gallan eller bara själen.

*

Exempel på trams som är ute för att låtsas ha något skarpsinnigt att säga:
Säga vad man vill om Napoleon och Hitler, men prata kunde de.

*

(Jag är här benägen att hålla med, en uppmärksam läsare, om att blott en del av texterna är aforismer. Resten är någonting annat, frågan är bara vad.)




Övriga genrer (Aforism) av lodjuret/seglare VIP
Läst 389 gånger
Publicerad 2013-01-17 10:50



Bookmark and Share


    Bo Bjelvehammar
det får börja som det blir; på nåt vis...
2013-01-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP