Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sanningen & Inget Annat Än Sanningen


Sanningen & Inget Annat Än Sanningen

Dina kyssar så blöta mot min mun.
”En människa sväljer 0.3 milliliter saliv/minut.”
Du tärde och förtärde mig.

Jag såg henne falla
till marken idag.

Jag ångrar min tid spenderad på dig.
”En människa lever i medel 80 år.”
Jag slösade en del mitt liv på dig.

Jag såg henne ligga med
huvudet mot trottoaren.

Du höjde min puls och mitt hjärta slog för dig.
”En människa har ett begränsat antal hjärtslag”
Jag förkortade mitt liv för dig.

Jag stod lutad
över henne.

Jag höll dig varm om natten.
”80 % av musklernas energi går åt till värme.”
Jag slösade min energi på dig.

Jag såg
mänskligt
skelett idag.


Jag bjöd på mat och köpte halsband åt dig.
”En studerande ungdom har en inkomst på 1200 SEK månaden.”
Jag slösade fyratusen på dig.

Jag såg blod
idag.

Du var min närmaste för ingen annan ville ha mig.
”En människa har hundra personer i sin omgivning.”
Du var en procent och en procent för mycket.

Jag satt i bil med
blå
blinkande ljus
idag.

Jag tog på din mjuka kropp.
”Svett består av viss mängd urinämne.”
Jag blev täckt av piss.

Jag fick mina
finger
avtryck tagna
idag.

Jag kontaktade dig idag.
”Detta abonnemang har ringt för 485 kronor och 23 öre sedan den senaste utskickade fakturan.”
Du hade inte tid för mig.

Hennes familj
saknar henne.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Shadrakh Yehochanan
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-17 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shadrakh Yehochanan
Shadrakh Yehochanan