Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snows without mercy.

 

 

Frosten tittar in genom fönstret

 Vill sy en minnesvärd broderi.

 

Denna gång här inne är varm

inifrån tittar vi överlägsen på vänner som vill komma och slösa våra hus värme med onödiga på hälsningar.

 Det är skam veckorna förstås te inbjudningar.

Julgranens plundring är över.

 

I kväll en halv kalkon ånga från soppa sipprar i slingrande rader på köksfönstret.

Grön selleri stjälken prydnad nar i vänta på tulpaner och semlor i morgon.

 

  Kvittrande sparvar återvänder till livet och tigger fröbollar.

 

  barn mittemot från privat dagis på trädgård stirrar ned näsorna fixade mot fönster förvånade som trinigrisar.

 

   Frostens tyngda snö dyna böjde tunga gran träden till marken

Snön ristningar fällda meddetsamma med sprickande grenar…

 

Den tredje raden av snö föll i en hygienisk tjock dyn

 

folk förblindad av skorsten röken fejkar med glitter mellan himmel och jord

en släng hej, låter vi det bli.

Det är Fina promenader som är värde av

Hör till lycklig snörjade gata.

 

Till min en smula tristes du glad att du kan med ditt följe försätta din väg ostörd.

 

  Utländska byn färggranna ignoreras kyla och vind med…

 

Det påminde mig om Jesus

 Jämförs heliga Maria med alla dessa välsignade barn i pulka som dras av anorektiker mammor har det svårt.

 

kämpade genom berg av snö till stallet där en lite krubba hon födde frälsaren som gav oss hamnen livsväg genom tunga snödrivorna och kalla vinterbetet, trotsalt en varaktig fred.

 

  Jag tigger om kärlek

kärlek som en gång erbjöd min själ

till varje passerande

 Smula för smula till alla förbipasserande.

Du trodde jag var en prostituerad

Fast jag är bara en levande empatisk själ som brydde sig om folk lite mer.

 

Dem små levande ord samlar jag nu mera i sårat hjärta av granit

  Svårt att nå dig rastlös och upprörd som du är

 

Jag vill pryda din törnekrona med ljus.

Från mina ögon som gnistrar av liv.

 

Nu har jag hittat igen vägen till dig

 

Jag känner viljan att skriva

poesi, poet kudde vänskap bjuder in

Gynnsamma verser om mänsklighet, fred på jord och kärlek har föddes.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-17 23:02



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Fin denna.
2013-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP