Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kapitel 6


Och de alla vitsipporna

 

 

Jag kom till Blomma i maj månad, i bil direkt från psyket, Toralf körde och soctanterna var med för att försäkra sig om att jag kom fram. De var mycket angelägna att jag skulle komma fram. Äntligen fanns ett ingenstans där de kunde förlägga mig. På psyket hade jag blivit utmanövrerad efter fem månader så att jag till slut sov på en bänk i telefonrummet. 

Jag förstod att vi åkt söderut; att jag var mycket långt bort. Marken gungade tung av vitsippor. Anemone Nemorosa. Uppbenbarligen var snön smält och våren här. Jag visste ingenting och ingen visste någonting om mig; ingen visste vad jag hade på Blomma att göra utom för att bli en somnambul, som inte vet hur man tar sig tillbaka till verkligheten.

Toralf och soctanterna satte av mig och vände bilen mot min hembygd och jag satte mig i bilen för jag ville åka med hem men det fick jag inte för jag var satt här att bli en somnambul, och jag visste inte annat än att stiga ur bilen då. Och se de alla små husen i en ring runtomkring. Och de alla vitsipporna som trots allt tilltalade mig med sin oskyldighet och sin skönhet.

 

 

 

 

 

 




Prosa (Roman) av Catharina Edin VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-01-22 22:46



Bookmark and Share


  ULJO
Tjusigt tecknat
2013-01-24

  anits VIP
Mycket bra skrivet
2013-01-24

    ej medlem längre
snyggt Cathis!
2013-01-24

  Monika A Mirsch VIP
romanen blir bara bättre - och stämningen tätnar i vinterkylan över sipporna som ligger gömda under snön.
"Marken gungade tung av vitsippor." bästa meningen för mig i min kyla.
2013-01-23

    ej medlem längre
trevlig läsning,även om jag inte förstod en del.
2013-01-23

  Ingela Svenson VIP
Och se, där är har texten fått en annan ton, subtilt hur ett annat tonfall träder fram!
2013-01-23

  Ingela Svenson VIP
Du har ändrat språket, jag undrar lite...Kanske skriver man så när man blivit utmanövrerad? Ja, det känns så, ord direkt ur en utmanövrerad vårdtagares ensamma hjärta!
2013-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP