Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har på sista tiden, tre till fem år sådär, kommit att förtjusa mig i ord som förläna och andra liknande i dag icke så väl förekommande.


För mig personligen...





...finns det faktiskt saker
av större vikt
än att ständigt och jämt
vara litet småtrevlig i telefonen.

Därför ser jag nogsamt till
att göra varje försök att få mig
på gott humor
genom att ringa mig
så kort och lidelsefritt
som bara är möjligt.

Att sitta ner i trädgården
en afton och betrakta allmänningen
på andra sidan avtagsvägen
är bara ett av alla de nöjen
jag förlänar mig själv

och möjligen en vän till mig
medan solen sakta sjunker
bakom tallar, lönn, björkar
och andra träd
jag inte har den bittersta aning om
vad de heter.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-25 14:51



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Tillvarons väsentligheter kan verka lite oväsentliga, men det är ju bara som det verkar! Att försöka göra andras varje välmenande försök "så lidelsefritt som möjligt", är en tanke jag blir smålycklig av.
2013-01-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP