Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

White Trash

Vem är vem när vi öppnar våra burkar. Byter vi ömsom alla trasiga inannäten mot det vackra. Hon kommer att älska dig till slutet. Vem kan se genom tårar som inte finns, och vem av oss skall komma ihåg vad det betyder att finnas vid din sida... när man går en skitig väg till mötes. Vissa dansar vägen fram andra slickar gruset tills de blir torra. Vad som är sant vet bara Clyde and Hide, den här världen är gjord för dem som känner. Känner av vilket slag som helst. Himlen bor på jorden så vem behöver komma förbi vår gravitation. Har livet slitit ut ditt hjärta. Har livet gjort din själ illa. Du vackra. Har livet fått dig att gråta i tystnad. Den mörka sidan kom fram och måna undrar i vilket land Julius hamnat i när vargarna ylar och biter av varenda del som finns.

Make love not war.




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-04-06 11:16



Bookmark and Share


  Songbird VIP
Glad för din frågeställning som jag gärna fördjupar mig i mer för dig bakom kulisserna. Historien bakom dessa ord går mycket längre bak än så! De svarta kallade de vita tjänstefolken för detta med aningens förakt, det finns att läsa mycket om det i b.la i böcker från 1800-talet såsom Onkel Toms stuga. Slavarna såg att de vita fattiga många gånger hade det mer miserabelt då fallerade i mer moralisk mening trots sina likheter på grund av social status. sedermera kom de vita att ta över dessa ord och forma ett nytt så kallat begrepp. Givetvis har detta förändrats genom åren och har idag en helt annan betydelse, den du så tydligt benämner. I min text har jag en koppling till det skrivna som går ihop för det jag ville skriva. Vem är vem.. Vilka dansar vägen fram? Vilka var Bonnie and Clyde i mitt fall hide. Vem är Julius och alla däromkring inkluderat känslorna. Måna? Var kommer make love not war ifrån. Givetvis behåller jag det för mig själv men fundera du/ni ;)
2013-04-06

  Federico Romano
Håller med Larz där, men white trash är ett bra namn för dom som det avser/beskrivande fattiga vita med låg utbildning & missbruk, patrask säger några..
Dom sparkar ofta på andra arbetsklasser i stället för att sparka uppåt.. Sen ska man nog inte döma ut människor på det sättet..
2013-04-06

  Larz Gustafsson VIP
Varför kallar man människor för trash?
Är det inte rika som föraktar fattiga som uppfunnit denna förnedrande benämning?

2013-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP