Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: J W Löfgren


HEJ DÅ, DOCKSKÅPET!

 

jag återkommer väl

när jag är tillräckligt perfekt

det vill säga aldrig mer

jag kommer väl tillbaka

när jag blivit helt korrekt

med förfinade manér

jag håller mig på min kant

tills jag blivit snäll och god

det betyder tills jag dör

jag återvänder väl

när jag är mjuk och passar in

när det jag säger inte stör

tills dess får jag förbli

i hemmets lugna karantän

så gävle slipper spy

förr var jag stor konstnär

men nu en skamfläck för vårt län

gör klokast i att fly

jag gömmer mig tills jag

har blivit rumsen och tills jag

är kliniskt fri från damm

och tills jag inte längre är

patetisk, sjuk och svag

jag kommer aldrig fram!

 

 

LARZ GUSTAFSSON     2/2 2013

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-02 17:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP