Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankens smak

Som trädens grenar

Som solens strålar

Sprider sig tanken

inom oss.

Den förgrenar sig

och rör sig som en löpeld.

Den smakar på vårt kitliga nervsystem.

Smyger i kroppens varje vrå.

Inom loppet av några milisekunder

har hela kroppen smakat på sin tanke.

Tanken kan smeka oss som honung i halsen,

lika väl som den kan rispa vårt inre.

Tankens kraft är stor!




Fri vers av Primulan
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-05 23:29



Bookmark and Share


  the fool on the hill
Älskar denna, så vacker!
2013-02-07

  Sofhia Wirström
så vackra rader om
tanken som är så underbart
härlig
när den får flyga fritt omkring

2013-02-06

  S.A.I. Steve Lando VIP
det här är mycket väl formulerat samt ordsligt infångat om detta besynnerliga samt härliga fenomen, hur en liten liten tanke, egentligen, kan växa ut, blomma ut, infånga minst sagt varje nervcell, varje millimeter, av ens varelse

tankar är stora
fantasi är mystiska

den bör få leva fritt
så ack du.

2013-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Primulan
Primulan