Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med blommeri jag ringer Dig!

Kom våren och ta mig med
och bjud mig in en stund
till din vackraste lund.

Du behöver inte säga så mycke
bara du vecklar ut ett smycke
med dina vackraste växter från ditt stycke:

Då från silvervit hartass, ja sälg
där den mjukaste finaste välg
en smekning för kind som för öga
och ta nå´n kvist från björken den höga
och blåsippa och vitsippa och blåbärsris
och de finaste bara ta och tussilago och
adonis, måste vi ju också ha
och liljekonvalj och liten viol
men bort med allt löv ifrån ifjol
och lägg sen detta i min kjol...

Så binder jag allt till en krans
till Min Vän som en gång fanns
alltid till hands och lägger den
i hans minneslund. Ja jag vet att där finns strax
intill röda näckrosor världens vackraste fägring
men detta är ju bara tal om en kort belägring
de kan till och med säga att allt var bara en hägring!





Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-02-13 18:27



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Melodin i den tredje strofen bedårar och leker som vårens första mjuka vind.
2013-02-15

  Ezmeralda VIP
Så vackert, jag blev så tagen och tårögd.
Slutraderna säger också en hel del.
Tack och kram!
2013-02-14

  Irene Åberg
KÄRA EWA-BRITT.Kärleks*Krans.
Det Vackraste,Ljuvligaste,
Kärleksfulla,Tänkvärda,
POESI*Jag LÄST.
bokmärker.
Kramar.Irene Åberg.
2013-02-14

  Irene Åberg
Kära.Ewa-Britt.HAN VAR BÄST***
Av det Vackraste BLOMSTER binder jag dig en Krans.
Till Minne av min KÄRA MAN,KÄRLEKEN*LYCKAN*
DU var ALLT FÖR MIG*
EN Hälsning Från Din EWA**
Som Nu Ensam Får LEVA.
KRAMAR.Irene Åberg

2013-02-14

  Lars Hedlin
Så fint känns som den snart är här ;)
2013-02-14

  Christine Sabel
Jättehärlig. Tror att du menar "tycke" i andra stycket och kanske utan kolon kanske?
2013-02-13

  Tarantaran
Du skrev våren
närmare oss..
vackert!
2013-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt