Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ju mindre jag får i plånboken desto mindre har jag råd att köpa, men erbjuds jag att låna till konsumtion, ja då lånar jag förstås friskt, eftersom jag inte har några egna pengar.


Något litet om den glada pengakarusellen






Telefonen är en styggelse, eftersom den ringer och används på alldeles fel sätt. Som en napp istället för ett seriöst kommunikationsbruk. Jag ser på ett program där de rika vill bli ännu rikare, men politikerna pratar om att lönesänkningar skall skapa fler jobb. De har haft den politiken i mer än tjugo år, men jobben har inte blivit fler utan färre. Men de rikare har blivit rikare och det har varit hela syftet med att hålla nere lönerna. Samtidigt finns det ett jobbskatteavdrag, vilket betalas av skattebetalarna, inte av företagen. Vilket ju är smart, om man skiter i folket som politikerna skall representera, men inte gör. Visst har folk mer att handla för nu för tiden, men det beror på att folk lånar till sin konsumtion, inte för att de generellt har mera egna pengar. Och de som lånar ut är förstås de som redan har mera pengar än de kan göra av med. Så folk har låga löner och de lånar för att kunna konsumera som man uppmuntras att göra. Visst är väl det en underbar verklighet vi lever i? Vilka hjälper politikerna att fatta de beslut som får folk att tjäna mindre pengar och samtidigt låna mera, är professorer som gör teoretiska glädjekalkyler i företagens tjänst, inte samhällsekonomiskt viktigt.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 253 gånger
Publicerad 2013-02-14 20:56



Bookmark and Share


  figurett
Så eftertänksamt berörs BNPökning till varje pris, och visst kan man fråga sig om professorerna kalkyl ihop med dupond och dupont lierade med stureplanselitister tagit sig, kanske inte bara vatten över huvudet, utan sänker besatta skutor, så sim-borgarmärket kan rekomenderas rädda någon... I tchad sparkas alla 6000 poliser med motiveringen att inkompetens och korruption genomsyrat kåren...Nuons ägarkader borde kanske synas ihop med resten av övermakten, även den tredje...och gemene män och kvinnor...
2013-02-16

  Öknens Ros VIP
sorgligt men sant....så är den krassa verkligheten...
2013-02-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP