Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A fish looking for water

"If you cannot find the truth
right where you are,
where else do you expect to find it?"

                                                    -Dogen

 

The seeker of truth

 is like a fish swimming upstream

 trying to find water

 What is really lacking in this that simply is?

 The present moment is a magical moment full of aliveness

 No effort is needed to relax

into the simplicity of Being life itself

 Always timelessly

 here




Fri vers av Nils Teodor VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-02-16 13:26



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ur bilden
stiger

lotusblomma
2013-02-25

    ej medlem längre
Well carved
but, ahh, alas
a master is required
to live
to be
that plain simpleness
2013-02-24

    ej medlem längre
Inte bara är dina ord kloka, starka och levande, du bygger dessutom upp en skulptur och en form som ger liv och lust åt ögat.

2013-02-16

  Jordgubbsodlare
Dina vackra rader är så genomsyrade av mindfulness att jag inte kan annat än att börja drömma om mina favoritaktiviteter! Vad härligt! :)
Gillar titeln "a fish looking for water" och tolkar in en panisk rastlöshet i detta; viljan att ge sig iväg och utforska okända vattendrag, för att få syre, överleva! :)
2013-02-16

  Regn & Grus
Du uttrycker det så snyggt, så själfullt och så enkelt i all sin komplexitet.
2013-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Nils Teodor
Nils Teodor VIP