Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till alla glädjedödare


VÅRENTUSIASM

våren närmar sig försiktigt

som på känn

pessimister säger att den

dröjer än

men den snö som smält ska

aldrig ses igen

jag har svårt för människor

som saknar den

 

 

misantroper avskyr vårens

milda ljus

de vill ha det kallt och ruggigt

utomhus

helst ska solen inte få en

enda chans

allt de åstundar är gnäll och

kverulans

 

 

 

så jag ligger ganska lågt

det är nog bäst

för min vårentusiasm

möts av protest

ungefär som låten evert

sjöng en gång

om en sommar kontra svensson

sur och vrång

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   17/2 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-17 19:57



Bookmark and Share


  anits VIP
Våren är på väg, det ser man på ljuset
som kommer mer och mer
bra skaldat
2013-02-18

  Stefan Albrektsson
Gott Larz,
jag och en liten, då femårig, kompis tog oss för att hjälpa våren på traven - vi gick ut och krossade is och stampade bort snö i havsbandet en vinter på väg till vår... våren kom bara någon vecka därefter!! Jag älskar våren, ljuset, grönskan, ljuden, livet!! Tack för påminnelsen (här snöblaskregnar det är grått och runt nollan...)
Jag går kanske ut och stampar lite i snödrivorna om en stund?!?
2013-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP