Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har ibland gått omkring i tunnelbanan, exempelvis station Sergels torg eller T-centralen i mer än en timme och upphållit mig med att bara stå stilla eller ströva omkring, utan att någonsin bli stoppad av polis eller väktare. Väldigt orättvist.


Revolt mot identifikationsverifikation






Den eller de som blir irriterad'e av att poliser stoppar folk med utländskt utseende för att kontrollera om det går att finna efterlysta personer som begått eller misstänks ha begått brott finns en bra metod som gör personen ifråga möjligt mera tillfreds.

Metoden går ut på att varje gång man ser en polis, spontant gå fram och visa id-handling, vare sig polisen verkar intresserad eller inte. Oavsett hur många poliser som befinner sig på platsen så går man fram till var och en av dem och identifierar sig.

Det går också bra att få med kompisar garanterat födda i Sverige att göra gemensam sak med dig själv. Väldigt bra om folk som inte är mörkhyade eller inte är svarthåriga ställer upp på att gå runt och visa upp sina idhandlingar i förebyggande syfte för alla poliser de får syn på under en dag.

Om polisen skulle protestera mot aktionen så säger du bara att du vill utesluta misstanken om att just du skulle vara efterlyst eller misstänkt för brott. Du vill helt enkelt hjälpa polisen i deras arbete med att söka förebygga att brott begås. Detta beteende bör samhället uppskatta och till och med vara tacksamt över, för att folk vill dra sitt strå till stacken med att vilja förebygga brottslig verksamhet.




Övriga genrer (Satir) av lodjuret/seglare VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-20 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP