Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När förväntningar kväver.

Jag känner mig handlingsförlamad.

Jag hör dem så väl,
de talar om för mig.

Du måste,
du ska,
var stark,
kämpa på!

Jag bär på ett ton av förväntningar.

Mina väger tyngst,
de är jobbigast att dras med.

Jag vill orka.
Jag vill bli något.
Jag vill vara något

Jag vill, vill, vill!

Besvikelsen sköljer över mig
när jag inte lyckas.
Jag känner mig ovärdig,
onödig och dum.

Jag vet att jag kan, om jag vill.

Oftast.


Men förväntningarna är så tunga

och de kväver.




Fri vers (Fri form) av Poetpatrask
Läst 119 gånger
Publicerad 2013-03-07 12:23



Bookmark and Share


    Bellissima
Tror att det är många som känner igen det du beskriver. Man sätter för höga krav på sig själv, och straffar sig hårt när det inte blir som man vill. Hur man släpper på förväntningarna och låter sig vara som man är, ibland starkast i hela världen, och ibland bara liten och svag, det har jag inte riktigt svaren på. Förstår själv inte varför det ska vara så svårt.
2013-04-09

  Ole Sunnerfjell
Du har en stark vilja. Ibland tar den över för snabbt. Man vill för mycket och då faller koncentrationen. Men alla möjligheter finns.
2013-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Poetpatrask
Poetpatrask