Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torsdagstankar, filosofier, ord om allt och inget

"tänk om jag bara kunde ta den där gamla resväskan och åka
packa ner de få små sakerna jag äger som faktiskt betyder något
lämna alla måsten, borden, och utstakade tankar och vägar
vart jag vill, hur jag vill, och bara få vara
andas, leva och känna hur hjärtat slår i varje ögonblick
känna vinden som blåser i håret, solen som värmer kinderna
skratta tills jag gråter utan tankar på något annat
äta det som känns spännande, testa det som lockar
upptäcka nya kulturer, miljöer, människor
upptäcka mig själv

och bara få vara sådär oändligt glad, lycklig
utan reklam, storstadsattityder, nationaliteter,
någonstans där gränser mellan oss och dem suddas ut
någonstans där alla bara är, och det är så fint med det
där vill jag vara just nu, där vill jag leva mitt liv
med de jag älskar
och annars så får det allt bäst komma och hälsa på i mitt lilla paradis

för de här gråa byggnaderna
gråa ansiktena och planlösa atmosfärerna är inte jag
jag lever inte för att tjäna pengar, ha coola kompisar, för att bli något
jag lever för att leva, och det vill jag göra, helst nu

så jag bygger mig en liten koja, ett litet paradis där det är just så som jag längtar efter
där det gråa inte kan komma in, för de färgstarka känslorna tar över
och min lilla studenetta blir till en oas, full av mys och glädje

och tills jag äntligen hittar den där enda ljuva platsen, paradiset, så får jag ta det som finns
klistra ihop ett eget litet paradis, med små lysande delar i denna gråa stad
för det finns ljus här med, och det är inte alltid bäst att resa bort från allt
ibland är det som allra bäst att bara göra det man redan har till sin dröm"




Fri vers (Fri form) av Sara Gramstad
Läst 339 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-07 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara Gramstad