Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orden börjar hitta hit till mig igen men jag vilar pga bältrossmärtor och jag blir så glad då orden till mig kommer


Smultronlandet

Smultronlandet -
jag minns det
som det var igår

Smultronlandet -
jag minns orden
som farmor sa kom ut
för att se vad
du av mig får

Smultronlandet -
ett runt litet land
hade hon gjort
där jag fick så
små frön som i
jorden växte
upp för att ett nytt
liv få och namnet
på en grön planta
Zefyr så var ordet
som jag ej glömt bort

Smultronlandet -
i mitten på juli sa
farmor en dag gå
ut får du se vad som
med landet hänt
en röd färg lyste mot
mitt ansikte som
jag mot de gröna
plantorna höll vänt

Smultronlandet -
det var smultron
så små
efter ett tag
plockade jag dom
där de blev sittandes
likt röda pärlor
på ett strå

Smultronlandet -
när jag plockat så
hela strået blev
fullt fick jag in
till farmor gå
där en liten
mugg med smultron
blev fylld med
smultron och lite
socker när jag
denna bild ser
framför mig vet
jag att det
är barndomsminnena
som jag nu få

Smultronlandet -
ett underbart minne
som jag på spar
och som jag inom länge
hoppas få ha kvar

130321




Fri vers av sajo
Läst 286 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-03-21 15:35



Bookmark and Share


  anits VIP
Ett fint sommarminne
2013-03-22

  aol
vackert så fint sommarminne vännen,
2013-03-21

  Piann VIP
Härliga sommarminnen.
2013-03-21

    ej medlem längre
Härligt! ^^
2013-03-21

    ej medlem längre
Din text doftar verkligen sommar. Härligt med sådana minnen!
2013-03-21
  > Nästa text
< Föregående

sajo