Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pendylens sorgevisa

Gammalt gustavianskt vidunder
Brännmärkt av kärlekens sigill
Skrapade ihop sekunder
Även när tidens spinn stod still

Den gick i väntan på ett under
Visarna fast i ”från” och ”till”
Hoppade över stunder
Avgrunder till alla ska och vill

Den gömde hjärtslag i sitt dunder
En febrig själ i sin marschdrill
Valsade på labila grunder
Höll Ensamheten tätt intill

Den trodde mänsklighetens sår
en sträcka lång nog kunna läka
men när man kretsar runt i år
kan inte oändligheten räcka

Pendylens död det digitala blev
-av intet värde är ett hjärta av guld!
Arytmiskt och med brustna drev
sjungs än en sång om evig skuld




Bunden vers av narcissak
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-27 11:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärd text...bra rim...
2013-03-29
  > Nästa text
< Föregående

narcissak
narcissak