Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Riktig jag förstår mig inte på, men påsk middagen var god och billigt enligt norska näringslivet det alt mer efterlängtad mat och kultur i Norge. Men vem vill inte äta välsignad mat i gud namn / Mat & kultur/


Plagiat.

Halal & haram - matregler i islam

Halal er et arabisk ord for ”tillåter” eller ”lovlig”.

Haram er också ett arabiskt ord, det betyder ”förbudet” eller ”olovligt”.

I perioder av förbud uppror, är tillåtet eftersom Gud är barmhärtig och förlåtande.

Jag har haft halal lam till kristen påsk.

Det är obligatoriskt att nämna Guds namn i samband med
slakten, och om detta medvetet utelämnas anses köttet vara haram.

Citat mota mo från Islamopedia.se vad är  villkoren för islamisk slakt (zibhDet är fem villkor som samtliga måste uppfyllas vid tillåtet slakt(halal zibh): 1) Den som slaktar måste vara muslim av den obligatoriska försiktighetsprincipen (ihtiat vajib). 2) Det tillåtna (halal) djuret måste slaktas via en vass järn eller en annan metall som kan skära de fyra stora kärlen i halsen. 3) Vid slaktningen måste djurs kropps framdel vara åt qibla inriktningen och om man inte lägger djuret åt qibla medveten blir den otillåtet (haram). Men om man glömmer eller inte vet om regeln eller haft omedveten fel qibla inriktning är det tillåtet (halal). 4) Vid slaktningen måste Guds namn nämnas. Det räcker om man säger ”Bismillah”, eller ”La ilaha illallah” eller ”SubhanaAllah” med vilket språk som helst med insikt för slaktning. Att nämna Guds namn utan insikt för slaktning är inte acceptabel men om man bort glömmer nämna Guds Namn vid slakten är det acceptabel. 5) Det slaktade djuret måste göra en rörelse såsom med ögat eller svansen eller benet vid slaktning så att det tyds att det var levande. Det måste blöda tillräckligt mycket efter slakten så att blodet kommer ur ut djurets kropp ur den obligatoriska försiktighetsprincipen (ihtiat vajib). (Ayatollah Makarem Shirazi, Seyyed S. Shirazi, Imam Khomeini, Seyyed Khamenei, Seyyed Sistani)

 




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-31 07:51



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
?
2013-03-31

  Federico Romano
Det låter kosher! ;-))
2013-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP