Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fabrik i Thailand brann

En fabrik i Thailand brann
helvetets eld
Många hundra blev innebrända
i denna Djävulseld

Dörrarna var låsta
vanligt i Thailands fabriker
Alla var inlåsta
en pausförebyggande motorik

Ägaren blev alldeles grå
rakade sitt hår
För att blidka sitt hjärtas sår
gav han bort allt han ägde som påtår

Som plåster på såren för sin fabriks utsideslås
tog han konsekvenserna på eget bevåg
Blev munk och av sitt eget samvete på livet blåst
att Gud förlåter honom behövs nog ingen brevvåg för att förstå

Om det finns en Gud förlåter han oavsett religion
utan ser till helheten som passion
Och denne man gav bort allt
då blir han rikare och får i paradiset plats




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-01 04:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP