Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har inte haft tid att spela in melodin ännu. Stay tuned.


Calypso på 9:ans spårvagn mot Bergsjön

Redbergsplatsen, en redig plats
som så sällan nån besjungt
och aldrig skrivit en lång uppsats
där mitt hjärta ständigt ungt
mot de bruna landshövdingshusen
Lyster mot de gråa mörka skyarna
Skenet från de tonande gatuljusen
gör Göteborg ibland det vackraste av byarna.

Ref
Åh åh i östra Göteborg
Där göteborgaren är fortfarande rask
Där ser man sällan det patrask
som än finns kvar
Om trip man tar
med
spårvagn i västra Göteborg
Och hamnar man i Örgryte se upp
Får man snart slag i plytet och ger upp
Och åker hem
till där man är
I fred.

Gamlestaden, en gammal vän
Liksom Saurorn i sitt torn
Vakar SKF byggnaden
Med sitt öga och sitt horn
Alla tågen som tågar där bort ifrån stan
Liksom orker som tågar mot sin undergång
Kanske sjungande "Bohus bataljon" som fan
Som jag tycker att den är en riktig dundersång.

Ref
Kortedala ligger på ett berg
Det är humor från Göteborg
Där som inflyttade finnar har satt sin färg
På Kortedala torg
Kommer du hit efter dagens slut
Så kommer du att skåda in i annan värld
Gemytligheten som du kännt förrut
Är på natten inte längre nått förbannat värd

Ref




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-10 09:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick