Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
känslan dyker upp ibland hos mig


Är du fri?

Avstängd.
Bortträngd.
Inträngd.
Infångad.
Instängd
vandrar du som ett djur
i en bur.
undrar: hur
ska du komma ut ur din trånga kur
vandrar
vänder om
vandrar
vänder om
sätter dig
lägger dig
reser dig på 9
rastlöst djur i trång bur
du tigger
du ber
du bönar
med febriga ögon
som ingen längre ser
du tigger
du ber
du bönar
med ett språk ingen längre förstår
du tigger
du bönar
du ber
på knä faller du ner
faller ner faller ner
ger upp....
ger upp
ögonen slocknar
kroppen blir tung
kraftlös
blodlös
formlös
du bad
du tiggde
du bönade
ingen hörde..ingen såg .....din önskan...din vilja....som bara dog ut.
men.....
du är fri
vad hindrar dig att lämna din bur
bara du själv
dörren är öppen
du är fri
släng dina osynliga kedjor
ingen stoppar dig
bara du själv
du är fri
att gå vart du vill
göra vad du vill
tänka vad du vill
säga vad du vill
höra det du vill
du är fri

gå dit benen bär
där ögat vill vara
där örat vill höra
där någon pratar ditt språk

du är fri
vänd inte om
du är fri








Övriga genrer av annalinnea
Läst 294 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-25 10:38



Bookmark and Share


    Rolf Zandén


Mycket bra väcker tankar,
hur är ja?!
2013-05-31

    ej medlem längre
jag frå lite självförtroende när jag läser den här! jag gillar!
2013-04-25
  > Nästa text
< Föregående

annalinnea
annalinnea