Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla människor

Alla människor och öden
alla livsöden som röra
där finns längtan efter döden
som vi inte orkar göra

Där finns längtan efter livet
Men som inte tillåts leva
Nyfött lamm som har blitt rivet
Och som gömt sig i en skreva

Där finns de som orkar tänka
Som martyrer ska man stycka
Höga tankar ska man sänka
dit man inte finner lycka

och där finns ej sorgen heller
Där är känslor alltid svala
Där finns ingenting som gäller
Man går liknöjd i en dvala

Alla människor omkring
har förvandlas till en massa
Där man själv är ingenting
Så tillsammans man kan passa




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-30 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick