Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ökenvandraren

Blunda och känn...

ökenvandrarens törst och torra strupe
hans längtan efter vatten...

blunda och känn
hans ensamhet under den heta solen

känner du hans trötthet
hans längtan efter vila?

känner du hans utsatthet
hans längtan efter oasen

hör du hans skräckslagna tankar
om att allt bara är en hägring

blunda och känn
en stark känsla av din egna törst
en törst som kommer av att du inte druckit
dig otörstig, någonsin

blunda och känn
känslan av utmattning
känslan av näringsbrist

känn in känslan
av att du erbjuds ett vattenglas med det friskaste vatten du någonsin drömt om

du får inte röra glaset, bara känna, längta, törsta

halsen känns torr och dina läppar är spruckna, tungan är ett sandpapper

blunda och känn.
nej.... jag vill inte. inga fler hägringar.
öppnar ögonen. blundar igen.
vågar inte tro det jag ser. klipper med ögonlocken. kisar.

där står du. och ger mig en oas av vatten. - drick, säger du, drick. drick dig otörstig. jag är den källa du så länge letat efter, din oas, ditt mål.
-drick, älskade drick. Vår källa ska aldrig sina




Övriga genrer av annalinnea
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-09 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annalinnea
annalinnea