Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag trivs bäst i bokstavslandet...

Jag trivs bäst i bokstavslandet
nära orden vill jag bo
sjutton månader om året
så att ingen dem kan sno!
Jag trivs bäst med öppna böcker
där meningar tar fart
och skrivarna når högt i skyn
så´nt sjunger underbart!
Där blandar jag mitt bläckvin själv
och kryddar med min tusch turkos
och skriver sen med välbehag
med kalligrafi prognos:
Jag trivs bäst i bokstavslandet
nära orden vill jag ro!

Det skrivs bäst i fred och frihet
för både dig och mig
ingen kommer i nå´n klämhet
som skräms av då, oh nej!
Jag trivs bäst där orden sträcker
när lagren fylls av mer
när teven gal på avstånd
och vännerna blir bara fler
och de bor så där nära
att en tyst och stilla natt
att man sitter övergiven stum
den äger aldrig rum!
Det skrivs bäst i fred och frihet
för både dig och mig!









Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-05-16 22:45



Bookmark and Share


  Lärling
Fantastiskt bra! Konsekvent i både innehåll och flyt.
2013-05-22

  Piann VIP
Ingen kan ha sådan flyt
med orden som du.
Passade utmärkt till Lundells musik.
2013-05-19

  Tess74
Underbart! Ulf Lundell borde stolt läsa denna :D
2013-05-19

  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt Genialiskt*
Deklamerat*
Jag Bokmärker**
bokstavslandet*
DET*BÄSTA JAG LÄST**
Kram*Irene Åberg
2013-05-19

    ej medlem längre
Den här var bra, fint flyt hela vägen och till tonerna av öppna lanskap...
2013-05-17

  Lars Hedlin
Ja just så...
2013-05-17

  Eva Langrath VIP
Här man helt klart se att bokstavslandet är ditt rätta element.
2013-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt