Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det finns i världen sanningar. De sanningar som människor tror sig sitta inne med. En del av dessa förmedlas enligt muntlig tradition, som bok, film, pjäs eller i andra sköna konster. Ofta nog vet man först som sist.


Det roar mig...





...i sanning, att bli läst.
Av såväl de möjligt kunniga
såväl som av de möjligt okunniga.

I tron att de vet något om mig
i tron de något känner mig, mitt väsen
och den som innerst inne är jag

så som jag själv skulle ha vetskap om.
Men hur kan någon veta eller tro sig veta
vem som är jag, om icke jag själv vet?

Jag vill därför säga som en gång
Nasruddin. 'Låt dem som tror sig veta
berätta för dem vilka inte tror sig veta.'

Kanske någonstans där mitt emellan
ni skall komma att finna sanningen.
Inte min sanning kanske, men er egen.


(Texten har legat till sig i utkast sedan 2013 05 23)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2023-06-27 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP