Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
28.05.2013 Tisdag. Otillräcklig ritual


Kyrksöndag*

Besjälad med Gud står kyrktornen och pekar.
Klockringningen tar fart genom längtan
till evigheten.

Där är folkvimlet ensamma människor,
som håller handen knuten
dold under korslagda armar
av rädsla att bli kvarglömda i förnekelsen.

Desperat sökande efter tillit och tro
på vår Herres löften

Och fruktan övergår till Måndag
med obesvarade frågor och sorger.




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 690 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-05-28 11:07



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Bildmässigt placeras kontexten för att rikta sökarljuset mot människors ensamhet dolda rädsla, suverän övergång till måndag som en befriande höst hos verkligheten. Psykologiskt skarpt med förtätad språk! Instämmer i Lars’ och Stefans kommentarer.
2021-03-12

  H.C.B
5 år teologi.
2016-03-17

    Lars Gullberg



Du klär av dem och blottlägger det allra naknaste runtom oss

antagligen vår ensamhet i kosmos

eller det bekymmer
att vi ingenting vet

Ja jag gick in och snoka bland dina alster och fann några riktigt bra dikter

Temat tilltalar

så mycket annat som inte gör det
2014-04-25

  Palett
Bra text om frågor som många brottas med !
2013-06-01

  Stefan Albrektsson
Mycket stark text om tro/tvivel, sökande, obesvarade frågorna, fruktan (vilar för egen del väldigt vilsamt i min tro, men jag känner många som brottas precis på detta sätt med tilliten) - du beskriver det så rakt och starkt!! Jag tycker att raden "fruktan övergår till Måndag" är totalbriljant!!! Hela texten är skriven med "driv" och rörelse (klockringningaen får fart genom längtan; rädslan att bli kvarglömd i förnekelsen; desperat sökande; och så det där fantastiska "fruktan övergår till Måndag").
2013-05-29

  Nina.H
Intressant.. ensamma desperata
människor söker svar.. kanske
är det rädslan som styr istället
för hjärtat?
Tänkvärt och bra skrivet!
2013-05-28

    ej medlem längre
Känner livets kamp och evigt smärtsamma frågor i dina ord.
2013-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP