Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rapport från en trädgårdsstol




Det är sommarhett
och min lata penna
noterar slött
från min utkikspost,
en trädgårdsstol,
att vita fallskärmar
landar i mitt land
precis som i fjol.

Jorden blir ockuperad
av främmande makt
och jag är korrespondent
på plats.

Det är bara att konstatera
gula solsystem
tar hänsynslöst över
med hela sin prakt:

maskrosen kan aldrig fallera,
det kommer alltid mera.











Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 700 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-06-04 15:20



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Maskrosen är fantastisk - den visar oss på den svages styrka - att hålla ihop.

Tycker om dikten!
2013-06-06

  Lena Själsöga Keijser
tack och lov
till dessa ljusbärare

en god
trädgårdsstolsrapport
2013-06-04

  Kristina Wallbing
Tack för en underbar rapport! Jag kommer att tänka på Gunnar Ekelöfs "Eufori" .. du har lite samma stämning här. Lite mer optimistiska bilder bara! Jag gillar skarp de vita fallskärmarna, den främmande makten och korrespondenten :) och ditt sköna flytande språk!
2013-06-04

  Gunnel Eriksson VIP
Underbart, humoristiskt, spetsfundigt!
2013-06-04

  bumerang
Skrattar igenkännande. Oj, så sant .
Förstod direkt när jag läste "vita fallskärmar"
2013-06-04

  Palett
Bra text om den gula blomman !
2013-06-04

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Härligt leendegivande poem. Tänk ändå så finurligt naturen är konstruerad. :)
(såg en enda liten sådan flyga förbi min port igår mitt i staden, det såg kul och spännande ut.)
2013-06-04

    ej medlem längre
..och mera,
och mera
2013-06-04

  Tarantaran
Härliga sommargula
bilder på en stark
överlevande makt,
som man allra enklast
för sig själv, bara ser
det fina med..:)

2013-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP