Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För 1,5 vecka sedan kom orden som jag nu delar med mig utav


Äppelträdet

Plötsligt en dag
syntes små knoppar på
dina utsträckta grenar

Den varma vårsolen
väcker trädets knoppar opp
det riktigt känns är något
jag här och nu menar

Att följa äppelträdets fas
i vår underbara natur
det ger upphov till att
jag plötsligt för mitt inre
minns att äpplets namn var av glas

För någon vecka sedan
då jag förbi trädet gick
såg jag hur blommor i rosavitt
satt på grenarna utspritt

Jag stannade upp för
det var som att trädet
för mig spelade en sommarsång
i den underbara sommartiden

vinden
viskar
virvlande
vitrosa
vingbeklädda
vistoner

vi gärna lyssnar till i den underbara
sommarfriden

130605




Bunden vers (Rim) av sajo
Läst 547 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-05 21:27



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Vad rart du beskriver skönheten i äppelträdets blomning - och kul med alla "vi"-ord!
2013-06-06

    ej medlem längre
Härliga toner du målar Sajo!

"vinden
viskar
virvlande
vitrosa
vingbeklädda
vistoner"

2013-06-06
  > Nästa text
< Föregående

sajo