Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
06.06.2013 Torsdag.


Varma sommardagar*

En lätt bris omfamnar stillhetens grönskande kronor.
Där är en mås på flykt över solglittrande vågor
som slår mot stranden. 

Bortanför mina solglasögon sjunger fåglarna in sitt revir.
Det är lekarnas tid, när allt har bråttom att hända. 

Ännu en längtan till stundens glädje
som uppfyllts i skuggan av sommarens varma dagar. 

Det är tiden då seglen reses
till gynnsamma vindars sökande
efter barnens barkbåtar. 

Nu är livet som enklast,
då vänskapen med visdomen är som störst 

och livsfrågorna som minst.




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 789 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-06-07 07:13



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Underbart livsbejakande konststycke,
2023-09-22

    Monica Kvist VIP
Så skriver en sann poet. Underbart!
2014-02-09

    Billy Andersson
Dina ord riktigt dansar fram, och väcker här allt vilande till liv. Du har gåvan!
2013-12-09

    ej medlem längre
En text att tycka mycket om...och det gör jag.
2013-06-07

  Palett
Din fina text förmedlar en stund av rofyllt iakttagande !
2013-06-07

  Stefan Albrektsson
Ljuvligt målande beskrivningar där betraktandet stillar det ständiga inre sökandet i livsfrågorna - i närkontakt med verkligheten. Jag gillar storligen: "Det är tiden då seglen reses / till gynnsamma vindars sökande / efter barnens barkbåtar." Tack!
2013-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP