Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällskvisten (15 Juni 1965)

15de Juni
satt jag
på kvällskvisten
vid min fars dödsbädd
på ett militärsjukhus
i Washington
Vi hade inte varit
särskilt nära varandra
på nio kalla år
och nu var jag
femton år gammal
och i chock
Min far låg med huvudet
mjukt på kudden
med vek röst och
glasartade ögon
som sökte kontakt
med mina
Fylld med känslor
sa han
"Du Är En Bra Pojke..."
Tårarna rann över mitt
ansikte och rysningar
skakade
genom min kropp
Jag fick min Far tillbaka
Jubel, styrka, glädje
men tid att åka hem
Min kusin
som var som en
äldre son till min far
körde mig hem
medan jag grät vilt
Han försökte tala om
praktiska saker om min
framtid men jag kunde
inte ta emot
och jag kunde inte
beskriva för honom
vad som hade hänt i sjukrummet *
Eller för någon annan på
flera tunga år
Genom mörka skogspartier
bilen pumpade fram
en VW Bubbla
Man känner varje moment
i en sådan resa
Den natten
som är etsad i
min själ
Nästa eftermiddag
den 16de juni
är det stormväder
och en telefon ringer
som jag visste
berättade ett slut på
ett kapitel i mitt liv

*(jag minns
lamporna som sken på min pappa och
bäddade in honom i ett
gyllene gult ljus)




Fri vers av the apache kid VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2013-06-17 17:02



Bookmark and Share


  Robin V
Jäkligt starkt! Berörande på alla punkter. Bra skrivet, mycket bra.
2013-06-24

  Rozsi.kovacs

otroligt starkt berör en på djupet
2013-06-24

  Nina.H
En gripande och berörande
läsning om din fars bortgång.
Förstår att den här dagen
är en sorgens dag..
2013-06-23

    Nicklas VIP
Oerhört smärtsamt... Kan relatera till min fars bortgång.
Hemskt.

16:e Juni är förövrigt min pappas födelsedag.
2013-06-21

  Nils Teodor VIP
Berörande ord
Tack för att du delar med dig
2013-06-19

  Maiah VIP
berörande text...fint att du delar med av din historia
2013-06-18

  Olof Lagerhorn VIP
De korta raderna och raka berättandet förhöjer känslan av närvaro, sorg, vemod och glädje.
2013-06-18

  Elwania
Väldigt berörande
Tack för att du delade din historia
2013-06-17

  Göran Gustafsson VIP
"den 16de juni
är det stormväder
och en telefon ringer
som jag visste
berättade ett slut på
ett kapitel i mitt liv"

"The news came over the wires
And struck with deadly force
Love had lost its fires
All things had run their course"
(B.D. - Tempest) MHRIP /GG


2013-06-17

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Här avslutar livet på ett sorgligt Kapitel men i respekt för den jordiska och släktband.
Gyllene minne som raderars aldrig ur minnet.
Jag gillade slutet som jag lärt mig utantill, jag undrar ibland hur människorna, kan vi platsa i hjärtat för kärleken? när vi har så många kära gravar där blommor växer minnen; fin titel om släktträdet betydelse.
puss och kram
under kvällskvisten/Diana.
2013-06-17

  Angel of love
Berör starkt, att behöva säga farväl till sin pappa som ungdom.kram
2013-06-17
  > Nästa text
< Föregående

the apache kid
the apache kid VIP