Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NAMN PÅ KONTROVERSIELLA LEDARGESTALTER UTEBLIR HÄR

Sinnesstämningarna kommer och går, inspirerade av intryck. Det är svårt att hålla fast de där som förefaller fyllda och skimrande av tröst.

En emotionell berg- och dalbana. Så mycket hinner passera genom själen inom loppet av några minuter. Därför är en dag en gigantisk ocean sedd ur just denna synvinkel.

Zappar mellan känslolägen. Flimrandet. Som MTV var förr.

Tänk att kunna landa mjukt i en harmonisk emotion och förbli där. En utopi, men en vacker sådan. Glidlanda som en svan. Trona på det spegelblanka. Ingen storm. Endast krusningar.

Men det kommer inga skyddsombud med dunbolster.

Smällar man får ta. Som havregrynspåsen på ICA i dag, när jag råkade göra hål på den med det vassa hörnet på en mjölkförpackning.

Vagnarna rasslar på.

Distans har med självbevarelsedrift att göra.

 

LARZ GUSTAFSSON   30/6 2013




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-01 05:19



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och igenkännade
skriver du här
2013-07-05

  Måna N. Berger
Jag kan känna igen mig i det här. Det går upp och ner och ibland växlar det fort. Tecken på att hjärnan är levande, tröstar jag mig. För vem vill i längden ha en spegelblank yta... en utopi! Jag landar i slutraden: "Distans har med självbevarelsedrift att göra." Jag förstår den så innerligt väl. Det är alltid en balansgång.
Sedan gillar jag titeln också!
2013-07-01

  Alva Johnsson VIP
Det här tyckte jag om. Varligt beskriver Du hur snabbt våra intryck förändras.
Hur nära skrattet ligger gråten. Hur nära ondskan ligger godheten. Och hur lite vi har att sätta emot i starka känsloyttringar. Fint skrivet.
2013-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP