Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HAMNSTAD

det här är en hamnstad

en utpost mot öppet hav

det här är en hemstad

mer än gevalia och trav

vi bor i en hamnstad

där vågor blir till musik

ett liv i en hamnstad

denna storslagna symbolik

 

 

 

 

där hav kysser klippor

i en daglig omfamning

och där stan är för liten

för att erbjuda omväxling

jag kan många gator

och massor av ansikten

i vår lilla hamnstad

i närkamp med fienden

 

 

 

 

hit kommer det fartyg

från hamnar i fjärran land

och här finns bigotta

jag inte vill mingla bland

jag bor i en hamnstad

här dör jag förmodligen

"men titta, där går han

som skriver i tidningen!"

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    3/7 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-03 18:30



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Tänk om jag kunde rimma som du!
2013-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP