Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INGEN SOMMAR UTAN

ja, större är min glädje

som nog många säkert vet

än andras när de får båd säd

och vin i myckenhet

men nöjd, det är jag inte

fast det borde jag nog bli

med tanke på den position

jag är försatt uti

 

 

 

 

det finns en sjövild längtan

som vill gripa sinnet mitt

en längtan efter jäntan

som har allt det där och "it"

en fåfäng släng av gubbsjuka

och lusta, säger dom

då vet man faktiskt ingenting om

vad man pratar om

 

 

 

 

för sommaren är grön och varm

i värmeböljans spår

och jag har lite hemlig charm

så om jag bara får

försvinner vi till vårvik

eller annan lämplig plats

där sjunger det en dårfink

på en solvärmd klippavsats

 

 

 

 

berusningsmedlen som besjungs

behöver inte jag

det räcker med en sommarkväll

så ljus som ljusan dag

och östers ros camilla som

nog är rätt hämningslös

så får man inte skriva när

man blivit religiös

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    7/7 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-07 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP